Lajittele – kierrätä – säästä, jätekuljetus luonnon ehdoilla

Kierrätyksestä on monenlaista hyötyä, säästät sekä ympäristöä että rahaa!

1. Lajitelluista jätteistä saadaan teollisuuden raaka-aineita. Pyrimme siihen, että jätettä menee mahdollisimman vähän kaatopaikalle. Erikseen kerätyt hyötyjäteet ovat arvokasta teollisuuden raaka-ainetta tai ne voidaan hyödyntää energiantuotannossa. Keräyspaperi, pahvi, metalli ja muovi toimitetaan uudelleen teollisuuden raaka-ainekäyttöön. Sähkö- ja elektroniikkaromu menee myös käsittelyyn jälkeen teollisuuden raaka-aineeksi. Biojäte, joko käsitellään biokaasuksi ja lannoitteeksi tai kompostoidaan mullaksi viherrakentamiseen.

2. Lajittelu säästöä aikaa, vaivaa ja rahaa myös kotitalouksissa. Lajittelu on helppoa. Sillä säästää luonnon lisäksi rahaa, sillä sekajäteastia täyttyy turhaa nopeasti, jos sinne viedään myös kierrätykseen kelpaava jäte. Myös hyötyjätteiden käsittelymaksut ovat pienempiä kuin sekajätteen käsittelymaksut.

3. Vähennät luonnon kuormitusta, keräyspaperin, pahvin, metallin ja muovin hyötyjätteiden käyttö teollisuuden raaka-aineina säästää luonnonvaroja ja energiaa. Lajitellulla saadaan siis arvokasta raaka-ainetta uudelleen hyötykäyttöön sekä polttoainetta energiatuotantoon.